معرفی تجهیزات GPON شامل OLT, ONU, ONT
دسامبر 5, 2017
ژوئن 11, 2018

VOIP چیست؟

ویپ چیست؟

ویپ چیست؟

VOIP چیست؟

VOIP( برگرفته از Voice over internet protocol ) به معنای (انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا) که با نام IP تلفنی نیز از آن یاد می شود ، امکان استفاده از اینترنت برای مکالمات تلفنی را فراهم می نماید .

VoIP یک روش برای تبدیل سیگنال های آنالوگ صوت به داده های دیجیتال است که از طریق اینترنت منتقل می شوند.

ویپ (VoIP) می‌تواند به منظور تامین خواسته فوق از سخت افزارهای شتاب‌دهنده استفاده کند و یا از آن در محیط مبتنی بر کامپیوترهای شخصی استفاده گردد.

 ابتدا، صدای دیجیتال شده در بسته‌های اطلاعاتی قرار می‌گیرد و پس از ارسال در مقصد مجددا به صدا تبدیل می‌‌شود. با ذخیره اطلاعات به فرمت دیجیتال می‌توان بر روی آنها کنترل بهتری را اعمال نمود. مثلا می‌توان آنها را فشرده، مسیرشان را تعیین و یا به یک فرمت جدید تبدیل نمود.

شبکه‌های مبتنی بر پروتکل TCP/IP از بسته‌های اطلاعاتی IP تشکیل می‌گردند که شامل یک هدر (برای کنترل ارتباطات) و یک payload به منظور مبادله داده است. فن آوری VoIP از بسته های اطلاعاتی IP به منظور حرکت در شبکه و رسیدن به مقصد نهایی استفاده می‌کند.

 

تجهیزات ویپ

مزایای استفاده از ویپ( VoIP) نسبت به PSTN (شبکه تلفنی سوییچ عمومی):

 

در زمان استفاده از خطوط  PSTN، کاربران عملا هزینه زمان استفاده شده توسط شرکتی که مدیریت خط PSTN را برعهده دارد، پرداخت می‌نمایند و هر اندازه که بیشتر با تلفن صحبت کند هزینه بیشتری را نیز باید پرداخت نمایند. علاوه بر این، نمی‌توان به طور همزمان با بیش از یک شخص گفتگو نمود.

در فناوری ویپ (VoIP) می توان هر زمان و با هر شخصی گفتگو نمود. کافی است که در آن مقطع زمانی سایر افرادی که شما می‌خواهید با آنان گفتگو نمایید نیز به اینترنت متصل شده باشند. مکالمه برقرار شده تا زمان دلخواه می‌تواند ادامه یابد. علاوه بر این، در یک زمان با چندین نفر گفتگو نمود. در زمان گفتگو با سایر افراد و به طور همزمان می‌توان با آنان داده‌هایی نظیر تصاویر، نمودارها و تصاویر ویدیویی را نیز مبادله نمود.

 

  • سیستم‌های VoIP دارای امنیت خیلی بالاتری نسبت به سیستم های PSTN می باشند.

  • تمام تماس های داخلی  یک سازمان، حتی اگر در چندین شهر یا کشور باشند رایگان خواهد بود.

  • انتقال امکانات IPPBX و یا خطوط PSTN را به مکان‌های دیگر درسیستم های VoIP امکان پذیر است.

  • در سیستم های VoIP، علاوه بر صدا می‌توان تماس تصویری نیز برقرار نمود. همچنین کیفیت صدا در این نوع سیستم خیلی بهتر از سیستم های PSTN است.

  • اگر که شما یک شبکه کابلی داشته باشید و آماده ی راه‌اندازی سیستم VoIP باشید، دیگر به‌ازای هر تلفن تحت شبکه، دیگر احتیاجی به کابل کشی دوباره ندارید.

     

    تجهیزات ویپ

    نحوه برقراری ارتباط:

    با سیستم های VoIP به یکی از سه روش زیر می توان ارتباط تلفنی برقرار کرد:

    ATA (gateway)  (Analog Telephone Adapto)  -۱

    ساده ترین روش برای برقراری ارتباط ویپ (Analog telephone adaptor )  است .این ابزار این اجازه را به شما میدهد تا از تلفن های استاندارد فعلی تان استفاده کنید و به راحتی handset  تان را به ATA  متصل کنید سپس ارتباط VOIP  شما برقرار میشود.

    ATA  سیگنال آنالوگ را از تلفن شما میگیرد و آن را به سیگنال دیجیتالی که آماده برای انتقال در بسته اینترنت است تبدیل میکند.

    به همراه بعضی از ATA ها یک نرم افزار است که روی کامپیوتر شما LOAD  میشود و به شما این امکان را میدهد که آن را برای VOIP  پیکربندی کنید .

           ۲-IP PHONES  :

            آی پی فون ها به جای کانکتور RJ11  کانکتور RJ45 دارد.این تلفن ها هر نرم افزار  یا سخت افزاری که برای برقراری VOIP           لازم  است را به  صورت BUILT IN  دارد. به صورت مستقیم به روتر شما متصل میشود و یک ورودی سریع و مقرون به صرفه به دنیای VOIP را امکان پذیر میکند

            ۳- کامپیوتر به کامپیوتر :

            آسان ترین روش استفاده از تکنولوژی ویپ کامپیوتر به کامپیوتر است . برای این نوع ویپ نرم افزار های زیادی هستند که خیلی مقرون به صرفه هستند و میتوانید از آن ها استفاده کنید .هزینه ماهانه ISP  تنها مبلغی است که باید پرداخت کنید .برای راه اندازی ویپ به میکروفون ،بلندگو ، کارت صدای مناسب و یک ارتباط با اینترنت با سرعت مناسب احتیاج است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =